Prosecco je biele talianske víno, živo elegatné s vôňou ovocia a kvetov. Osviežujúce a všestranné, len s nízkym obsahm alkoholu, je Prosecco Valdobbiadene ideálne na všetky príležitosti.

Príbeh Prosecca začal v oblasti Conegliano Valdobbiadene, kopcovitej oblasti na
severovýchode Talianska, 50 kilometrov od Benátok a asi 100 kilometrov od Dolomitov.

Tu počas troch storočí ľudia pestujú hrozno, z ktorého sa vyrába Prosecco Superiore. Jeho úspech začal so založením prvej talianskej vinárskej školy v roku 1876.

Oblasť produkcie zahŕňa 15 „komún“ a predstavuje srdce Prosecco sveta. Je to jedna z talianskych historických denominácií uznaných v roku 1969. Od roku 2009 je víno priamo z tejto oblasti klasifikované ako D. O. C. G. (Denomination of Controlled and Guaranteed Origin).

Prosecco by malo byť vždy servírované čisté a nie mixované, vychladené na 6—8 ̊ C.
Dá sa o ňom povedať, že je to „multitasking“ víno.

Je vhodné na všetky príležitosti ako aperitív či k dezertom… Prosecco sa výborne páruje najmä s jedlami jemnej chute, ako sú ryby alebo plody mora. Najlepšie je však spárovať ho s dobrou náladou a užívaním si života, a to v ktorejkoľvek hodine dňa.